1. Anasayfa
  2. Saat Bilgi Köşesi

Rolex ve Tudor Saat Markaları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Rolex ve Tudor Saat Markaları Arasındaki Farklar Nelerdir?
0

Kol saatlerine meraklı olan hemen herkes Rolex ve Tudor’un kardeş iki şirket olduğunu bilir.

Tudor saat markası, 2010 yılındaki vizyon değişikliğinden bu yana, yeni modeller üretiyor. Daha önceleri Rolex saat markası‘nın uygun fiyatlı genç bir versiyonu olarak bilinirken, şimdilerde tasarım ve üretim anlamında bağımsızlığını kazanmış durumda. Rolex ve Tudor aynı şirket ise, saat modelleri arasındaki fark nedir?

2018 Rolex GMT-Master II Pepsi ref. 126710BLRO - 2018 Tudor Black Bay GMT Pepsi ref. 79830RB0
2018 Rolex GMT-Master II Pepsi ref. 126710BLRO – 2018 Tudor Black Bay GMT Pepsi ref. 79830RB0



Rolex ve Tudor Saat Markasının Farklılıkları

Rolex’in kurucusu olan Hans Wilsdorf, Rolex’i kurmasından 6 yıl sonra, 1926’da Tudor saat markasını yarattı.

Wilsdorf, Tudor’un başarılı olması için markaya özel bir çaba gösterdi ve Tudor’a Oyster saat kasasını ve kendi kendini sarmalayan ”rotor” hareketini verdi.

Rolex Calibre 3186 ve yeni nesill Calibre 3285. Her ikisi de şirket içerisinde üretilen hareketler.

Rolex Submariner Kermit - Tudor Heritage Black Bay
Rolex Submariner Kermit – Tudor Heritage Black Bay



Hareket

Yakın zamana kadar Rolex ve Tudor saat markasının arasındaki en temel fark kullanılan mekanizmalardı. Rolex 2004’ten beri şirket içerinde üretilen hareketler kullanıyor. Tudor ise ünlü İsviçreli mekanizma üreticisi ETA SA ve Valijoux tarafından üretilen hareketlerden yararlıyordu.

İki marka arasındaki en belirgin farklılıklardan biri olan mekanizma, 2015 yılında Tudor’un ilk şirket içi hareketi üretmesi ile değişti. Calibre MT5621. Bu hareket, kalibre portföyünün geri kalanına da uygulandı.


Malzemeler

Rolex, sadece en iyi materyelleri kullanması ve hatta kendi materyellerini üretmesi ile bilinen bir markadır. 2005 yılından beri Rolex, saatlerinde kullandığı altın, platin ve paslanmaz çelik alaşımları kendi dökümhanesinde üretiyor.

Tudor dahil bir çok saat markası ise, saat modellerinde standart olarak 316L paslanmaz çelik alaşımlar kullanıyor ve bu materyelleri kendileri değil genel olarak dışarıdan temin ediyorlar. Ancak, Tudor saat markasının yapım kalitesi ve mühendisliği Rolex saatleri ile aynıdır.


Tasarım

Rolex, karşıdan bakıldığında anında tanınan imza tasarımlara sahiptir. Rolex Datejust modelin Rolex Submariner modeline kadar hepsi tanınan tasarımlardır. Mevcut Rolex saat koelksiyonu, 1940 ve 1950’lerde üretilen tasarımlardır ve o tarihten bu yana çok az değişimlere uğrayarak bugüne kadar gelmiştir.

Tudor ise daha cesur, daha maceracı bir markadır. Saat modellerinde titanyum, kumaş kayış ve Rolex saat modellerinde olmayan daha yoğun tasarımlar kullanmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir