Saat markaları, özellikle amaca uygun saat modelleri üretmek için sürekli olarak araştırmalarına devam etmektedir. Kol saatleri yapıları gereği manyetik alanlardan etkilenmektedir. Bu sorunu çözmek için 1950’lerin sonunda Rolex ve Omega saat markaları, antimanyetik saatler üretim girişiminde bulundular. Rolex, 1956 yılında Milgauss saat modelini, Omega ise 1957 yılında Railmaster saat modelini tanıttı.
Rolex Milgauss vs Omega Railmaster
Milgauss ve Railmaster saat modellerinin her ikisinin de üretim tarihleri göz önüne alındığında, o zamandan günümüze kadar bu antimanyetik modellerin bir çok farklı versiyonları üretilmiştir. Biz de bu karşılaştırmayı yapmak için, Rolex Migauss 116400 referanslı son sürümü ile Omega Railmaster 220.10.40.20.01.001 referenslı modeli seçtik.

Rolex Milgauss, 2017 yılında 116400 referans kodu ile piyasaya sürüldü ve modelin satışa çıkması ile beraber, satışı durmuş koleksiyon yeniden canlandı. Model, 40 mm paslanmaz çelik kasa, pürüzsüz çelik çerçeve ve çelik bir oyster bilezikten oluşuyor. Bu özel model, bol miktarda turuncu renk barındırıyor ve sadece zaman indeklerinin olduğu siyah bir kadran kullanıyor. Işıldayan saat indeklerinde, MILGAUSS yazısında ve saniye kolunda da turuncu renk kullanılmıştır. Saniye kolu yılıdırm şeklini andırmaktadır ve bu dokunuş sadece Milgauss modellerinde kullanılmaktadır.

Omega Railmaster 220.10.40.20.01.001 saat modeli ise son versiyondan on yıl sonra 2017 yılında Baselworld’de tekrar piyasaya sürüldü. Modelin tarzı açıkça vintage versiyondan etkilenmiş. Rolex Milgauss modeline benzer şekilde, Omega Railmaster 220.10.40.20.01.001 modeli de 40 mm paslanmaz çelik kasaya, çelik bir çerçeveye, üç kollu çelik bileziğe ve sadece zamanı gösteren bir kadrana sahiptir. Farklı olarak Omega Railmaster modelinin kadranı, fırçalanmış dikey bir desene, 3/6/9/12 arabic rakamlara, üçgen saat indekslerine ve vintage görünümü için Super-LumiNova ışığına sahiptir.
Rolex Milgauss ve Omega Railmaster ilgili referansllı modellerini yan yana koyduğumuzda bir birlerine oldukça benzerdir. İki markanın benzer modelleri her ne kadar çağdaş bir teknoloji ve yaklaşım sunsa da, her ikisi de retro bir estetiğe sahiptir.
Rolex Milgauss ve Omega Railmaster Modellerinin İşlevleri ve Fiyatları
Yukarıda da belirttiğimiz gibi, hem Rolex Milgauss hem de Omega Railmaster, kadran üzerinde saniye, dakika ve saat kolları ile sadece zamanı gösteren bir saat modelleridir. Bu iki modeli eşsiz yapan ise antimanyetik olmalarıdır.
Rolex Milgauss, mekanizmasını koruyan ferromanyetik ekran sayesinde 1000 gauss’a kadar dayanıklı, kalibre 3131 ile çalışmakta. Kalibre 3131, 28.800 atım frekans ile çalışır. 48 saatlik güç rezervine sahiptir ve tüm Rolex saat modelleri gibi sertifikalıdır. Diğer yandan Omega Railmaster, kendinden sarımlı, 55 saatlik güç rezervi olan ve 15.000 gauss’a kadar manyetik dirence dayanıklı Axial Master Chronometer 8806 ile çalışıyor. Elbette kalibre 8806 da kronometre sertifikasına sahiptir. Ayrıca yanında Omega bu kalibre için COSC sertikasyonundan çok daha katı prosedürleri olan METAS sertifikası da alarak bir adım daha ileri gitmiştir.
Omega Railmaster çok daha yeni modeldir ve manyetik alanlara karşı Rolex Mailgauss modeline göre çok daha yüksek direnç sağlar. Aynı zamanda daha uzun bir güç rezervine de sahiptir. Buna rağmen, Rolex Milgauss’un fiyatının yaklaşık yarısı kadardır.
Rolex saat markası da, Omega saat markası da dünyanın en çok satılan, en popüler iki markasıdır. İki marka da saat endüstrisi için sayısız yeniliğe imza atmıştır.
Rolex markasının en popüler saatleri için ” en iyi 15 kadın saat modeli ” ve ” en iyi 10 erkek saat modeli ” yazımıza göz atabilirsiniz.
Omega markasının en popüler saat için ise ” en iyi 8 Omega saat modeli ” yazımıza göz atabilirsiniz.